miK |  de KlimaatambassadeurEnig idee wat de ondernemingen NNOF, Ecoworks, Kasteelhoeve Wange, ACE Packaging en DNS Belgium gemeenschappelijk hebben? Jawel, zij zijn de bedrijven die sinds 2014 door miK (milieu infopunt voor de KMO) werden verkozen tot Klimaatambassadeur!

Hoe hebben zij deze titel verdiend? Door actief in te zetten op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen!


"Dat doen wij ook", hoor ik u denken?! Dan komt uw onderneming in aanmerking om de titel Klimaatambassadeur 2019 in de wacht te slepen. Aarzel dus niet, neem deel, en wie weet wordt uw onderneming binnenkort in de kijker gezet en kunnen jullie acties ook andere ondernemingen inspireren!

 

Klimaatambassadeur 2018 – DNS Belgium!

De trofee van Klimaatambassadeur wordt stilaan een begrip in Vlaams-Brabant en maakt uw inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld. Uw bedrijf wordt een bron van inspiratie voor anderen. De Klimaatambassadeur wordt uitgenodigd op tal van evenementen om ervaringen uit te wisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten. U draagt een gans jaar de titel van ambassadeur uit en ontvangt de provinciaal gedeputeerde in uw bedrijf.


Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant zal de award worden uitgereikt. Op deze prijsuitreiking komt u in contact met talloze andere bedrijven, waar nieuwe samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Bovendien zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant het winnende bedrijf, samen met andere goede voorbeelden, in de kijker via haar verschillende communicatiekanalen.

Alle Vlaams-Brabantse KMO’s (<250 FTE) kunnen zich kandidaat stellen. Een professionele jury zal de klimaatinspanningen van de deelnemende bedrijven evalueren. Er wordt rekening gehouden met volgende selectiecriteria:


  • Levert uw onderneming inspanningen om te evolueren richting klimaatneutraliteit?
  • Is de impact van de inspanningen meetbaar?
  • Zet uw bedrijf in op innovatie om duurzame doelstellingen te halen?
  • Is er sprake van samenwerking met andere initiatieven?

Uit alle kandidaturen verkiest de jury 3 finalisten. Vervolgens worden alle Vlaams-Brabantse ondernemingen uitgenodigd om online te stemmen op hun favoriete finalisten om zo tot een winnaar te komen.

Is jouw onderneming ook goed bezig? Aarzel dan niet en stuur uw kandidatuur naar mik@voka.be. U kan uw kandidatuur indienen tot en met 1 oktober 2019. Begin december worden de finalisten bekend gemaakt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant. Voeg aan uw dossier ook een foto toe van uw bedrijf. Deze zal gebruikt worden bij communicatie over de deelnemers.

Vragen?

Heeft u vragen over uw deelname? Neem dan zeker contact op met Astrid De Man of Bie Gielen via mik@voka.be of op het nummer 016 22 26 89.

Stem op uw favoriet

De Klimaatambassadeur is een initiatief van

mik-logo

met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant

mik-logo

'Klimaatbedrijven’ werken inspirerend

Bart Nevens, de nieuwe provinciaal gedeputeerde voor Leefmilieu en Klimaat, benadrukt het belang dat onze bedrijven spelen in het klimaatverhaal: “Dit is een verhaal van ons allemaal: zowel overheden, bedrijven en inwoners moeten mee aan de kar trekken. Als provincie voeren we een transversaal duurzaamheidsbeleid doorheen al onze bevoegdheden. Onze bedrijven en hun dagelijkse drive naar innovatie zijn dan ook vooraanstaande partners in het behalen van onze doelstellingen.”

Ook Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant looft de rol van ‘klimaatbedrijven’: “Iedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, mobiliteit en energie-efficiëntie. Maar een groeiend aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet ook concrete stappen in die richting. We willen hen met deze wedstrijd dan ook in de bloemetjes zetten.”