miK |  de Klimaatambassadeur | Home

Drukkerij Van der Poorten
is dé miK-klimaatambassadeur 2020

De Klimaatambassadeur komt voort uit de jaarlijkse zoektocht van miK (Milieu-infopunt voor de kmo) en de provincie Vlaams-Brabant naar een bedrijf dat zich op bijzondere wijze inzet voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen.

Een online stemcampagne – met recordaantal uitgebrachte stemmen – bepaalde samen met de expertenstem van de jury de winnaar. Zo mag Drukkerij Van der Poorten zich voortaan ‘miK Klimaatambassadeur 2020’ noemen!


Het volledige persartikel kan je hier lezen

Onze 7 finalisten

De Klimaatambassadeur is een initiatief van

mik-logo

MiK, Milieu-infopunt voor de kmo, is een project van Voka Vlaams-Brabant met steun van de provincie Vlaams-Brabant. Aan de hand van advies, workshops en infosessies worden ondernemingen aangemoedigd om duurzaamheid in hun bedrijf te integreren. Bedrijven die met vragen zitten omtrent concrete milieuvriendelijke actiepunten kunnen steeds terecht bij miK. Met de titel van miK-Klimaatambassadeur willen ze ondernemingen uit de regio in belonen voor hun inzet voor het klimaat en hun acties delen als best practice, ter inspiratie voor andere KMO’s.

met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant

mik-logo

Over de finalisten

CIBO is een toeleverancier van oplossingsgerichte technische schuurmaterialen met een unieke expertise op het vlak van de afwerking van roestvrij staal en moeilijke verspaanbare materialen. Ze beschikken over een uitgebreid gamma schuur-, slijp-, en polijstproducten. Daarnaast ontwerpen ze eigenhandig specifieke schuurmachines met oog op kwaliteitsverbetering en het gebruiksgemak van de operatoren.

COPRO is een onpartijdige instelling voor de controle en certificatie van producten voor de wegen- en infrastructuursector. Als kwaliteitsbewuste partner voor producenten, publieke bouwheren en aannemers bewerkstelligt COPRO veilige en duurzame infrastructuurprojecten. De essentiële waarden van COPRO zijn onpartijdigheid, deskundigheid en betrouwbaarheid.

Isoltechnics NV verzorgt diverse diensten bij het passieve onderhoud van technische installaties of nieuwbouw van technische installaties. Het betreft zowel thermische isolatie van warme en koude leidingen, akoestische isolatie van afvoeren als brandwerende isolatie. Dit zowel binnen de bouwsector als industrie. Ze zorgen voor een goede, esthetische en snel geplaatste leiding- en kanaalisolatie die voldoet aan de geldende technische en veiligheidsnormen.

Group VHC is al 25 jaar lang gerenommeerd specialist op vlak van verwarming, koeling, ventilatie en hernieuwbare energie. Dankzij hun expertise leveren ze totaalprojecten af waarbij verwarming, koeling, ventilatie en hernieuwbare energie volledig op elkaar zijn afgestemd. Bovendien is Group VHC Cerga-installateur, koeltechnisch gecertificeerd en erkend als warmtepompinstallateur.

Onder het motto ‘Building your sustainable story’ helpt Pantarein bedrijven om over hun duurzaamheidsprestaties te communiceren. Ze zijn ervan overtuigd dat een klimaatneutrale economie de grootste (business)opportuniteit biedt van deze generatie. Om als bedrijf hier je voordeel mee te doen is communicatie broodnodig. Ze beslaan hierin vier domeinen: duurzaamheidsverslaggeving, publicaties, stakeholdercommunicatie en storytelling.

Pro Natura is, als sociaal economiebedrijf, al 26 jaar pionier in ontwerp en aanleg van bio-diverse belevingsnatuur en ecologisch groenonderhoud. In opdracht van gemeentebesturen, bedrijven, scholen, zorginstellingen versterken we natuurlijke ecosystemen en dragen ze zo bij aan de klimaatadaptatie. Pro Natura experimenteert onder meer met nieuwe landschapsconcepten: natuurbegraafplaatsen, therapeutische tuinen en Integrated Constructed Wetlands zodat ook minder voor de hand liggende gronden ingezet worden als ‘stapstenen’ binnen grotere ecosystemen.

Van der Poorten is een 100 % klimaatneutrale offset-drukkerij. Alle drukwerken die het bedrijf produceert, hebben bijgevolg geen impact op ons klimaat. Hun werk gaat van folders, tijdschriften, brochures en boeken, business-to-business en met korte levertermijnen. Kortom, alles onder eenzelfde dak.

Statik - Winnaar 2019

'Klimaatbedrijven’ werken inspirerend

Bart Nevens, de nieuwe provinciaal gedeputeerde voor Leefmilieu en Klimaat, benadrukt het belang dat onze bedrijven spelen in het klimaatverhaal: “Dit is een verhaal van ons allemaal: zowel overheden, bedrijven en inwoners moeten mee aan de kar trekken. Als provincie voeren we een transversaal duurzaamheidsbeleid doorheen al onze bevoegdheden. Onze bedrijven en hun dagelijkse drive naar innovatie zijn dan ook vooraanstaande partners in het behalen van onze doelstellingen.”

Ook Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant looft de rol van ‘klimaatbedrijven’: “Iedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, mobiliteit en energie-efficiëntie. Maar een groeiend aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet ook concrete stappen in die richting. We willen hen met deze wedstrijd dan ook in de bloemetjes zetten.”